Daruszentmiklósi Benedek Elek általános iskola “Csodavarázs Teli zsák!” rendezvény lebonyolítása

“Csodavarázs Telizsák!” rendezvény lebonyolítása

A Nemzetünk Digitális Fejlődéséért Európai Alapítvány 2018.12.15. -én megrendezte  a “Digitális jövőért” rajzversenyt és a “Digitális tudás” kvíz versenyt, ahol a Daruszentmiklósi Benedek Elek  általános iskola tanulói vettek részt.
Az alsó és a felső tagozatos osztályoknak, külön rendeztük meg a versenyt. Az alsó tagozatos 1-2. osztály és a 3-4. osztályok rajzversenyen, a felső osztályos tanulók rajzversenyen és a digitális informatikai tudás versenyen vettek részt, ahol az 5-6. osztályosok és a 7-8. osztályosok külön-külön versenyeztek és kerültek értékelésre.

Alsó tagozatos tanulóknak, a “Digitális jövőért” rajzverseny

Az alsó tagozatos tanulók a “Digitális jövőért” rajzversenyen vettek részt, ahol az 1-2. osztályos tanulók és a 3-4. osztályos tanulók, 2 külön kategóriában versenyeztek. A rajzversenyen nagyon szép rajzokat készítettek a diákok. A rajzversenyen résztvevő összes tanuló ajándékban részesült. Kategóriánként külön ajándékot kapott a verseny első három helyezettje. A szép rajzok közül nagyon nehéz volt kiválasztani az első három kiemelkedő alkotást.  A versenyen elsősorban a gyerekek fantáziájára, elképzelésére volt szükség, hogyan képzelik el a digitális jövőt, milyen lesz az élet és a digitális eszközök hogyan segítik a jövő emberét.


Felső tagozatos tanulóknak, a “Digitális tudás” Informatikai kvíz verseny és a “Digitális jövőért” rajzverseny

A felsős tanulók, 2 külön kategóriában az 5-6. osztályosok és a 7-8. osztályosok először a “Digitális tudás” Informatikai kvíz versenyen vettek rész, ahol az informatikai tudásuk alapján, az első három helyezett értékes jutalomban részesült. A kvíz verseny befejezése után, az 5-6. osztályos tanulók és a 7-8. osztályos tanulók, külön kategóriában, a “Digitális jövőért” rajzversenyen vettek részt. Az értékelést követően minden résztvevő ajándékot kapott, kategóriánként pedig az első három helyezett külön díjazásban és ajándékban részesült. A szép rajzok közül nagyon nehéz volt kiválasztani az első három legkiemelkedőbb rajzot. A versenyen első sorban a fiatalok fantáziájára, elképzelésére volt szükség, hogyan képzelik el a digitális jövőt, milyen lesz az élet és a digitális eszközök hogy segítik a jövő emberét, hogyan tudja a technika, a tudomány segíteni, akár az Ő munkájukat, a munkába való elhelyezkedésüket, esetenként a munkavégzést.

Köszönetet szeretnénk mondani a Daruszentmiklósi Benedek Elek Általános Iskola Igazgatónőjének és tanárainak a rendezvény lebonyolításának segítésében.

A Rendezvény, az EMMI és a NEA támogatásával,
a Nemzetünk Digitális Fejlődéséért Európai Alapítvány szervezésében jött létre.


Kategória: Események, Hirek | A közvetlen link.